Intro

Gennepse Stadskwis

Na het overweldigende enthousiasme van editie 2017 werd er in 2018 en 2022 wederom een editie Genneps Gewiekste gehouden. Een stadkwis waarbij vele groepen deelnemen in allerlei catergorien en strijden om de Genneps Gewiekste Bokaal. De volgende editie is nu gepland in 2023.

In Brabant is het al enkele jaren een fenomeen. Bijna elk dorp heeft wel zijn eigen Dorpskwis. Een evenement dat het hele dorp in beweging brengt van jong tot oud. Vriendenclubjes, families, kaartclubjes, buurtverenigingen of sportclubs, allemaal zijn ze een avond actief in de weer om een lijst van leuke, ingewikkelde en grappige vragen en opdrachten uit te voeren.

Een grote groep gewiekste Gennepenaren heeft al mogen ervaren. Heb je dit helaas moeten missen? Om een idee te krijgen wat je op zo’n avond te wachten staat kan je alvast onderstaand filmpje kijken.

Deze kwis is bedoeld voor alle inwoners van Gennep,van jong tot oud. Er wordt gespeeld in zelf samen te stellen teams. Op de kwisavond krijgt elk team op een vastgezette tijd in ons eigen stadshuis een kwisboek overhandigd met een groot aantal vragen en opdrachten over verschillende onderwerpen die al dan niet met Gennep te maken zullen hebben. Deze vragen en opdrachten worden vanuit een zelf te kiezen hoofdkwartier beantwoord, opgelost of uitgevoerd. Voor sommige opdrachten zullen ook teamleden op pad moeten in Gennep. Ook puzzelaars, speurders en creatievelingen komen aan hun trekken.

Enkele weken na de kwis worden alle deelnemers uitgenodigd voor de finale-avond in Pica Mare. Hier zal een presentatie plaatsvinden van de opdrachten die jullie hebben uitgevoerd. Uiteindelijk zal de rangschikking van alle teams bekend worden gemaakt. Dan weten wie net zoals de Nije Miksers in 2017, 2022 en Team Schééle Wazel in 2018 de titel Genneps Gewiekste mag voeren en de fel begeerde Genneps Gewiekste bokaal mag vast houden.

Tot dan!